tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Start activeringsinitiatief in samenwerking met gemeente Peel en Maas

Geplaatst op 13-07-2020

‘Blijf in beeld en ontwikkel je sterk’!

Iedereen heeft zijn/haar Corona verhaal. Gemeente Peel en Maas heeft daarbij opgemerkt dat verschillende mensen die ze begeleiden vanuit de Participatiewet, stil zijn komen te staan in persoonlijke ontwikkeling en het gevoel van eenzaamheid en ‘het er alleen voor staan’ groeit. De arbeidsmarkt en toeleidingsmogelijkheden bieden immers minder kansen en het uitgangspunt ‘we blijven zo veel mogelijk thuis’ maakt dat er veel minder verwachtingen liggen.

Reden voor NLW Groep en de gemeente Peel en Maas om de handen ineen te slaan en een initiatief te ontwikkelen met als doel deelnemers op een laagdrempelige wijze een dag- en werkstructuur te bieden door samen taken te verrichten zonder prestatiedruk én weer sociale contacten te hebben. Tegelijkertijd worden potenties meer duidelijk en ontstaat er extra synergie in de samenwerking tussen NLW Groep en gemeente Peel en Maas.

Aan de slag

Drie dagen per week slaan maximaal 13 deelnemers de handen uit de mouwen in de hiervoor ingerichte ruimte bij het werkbedrijf in Panningen. 

Per deelnemer wordt bekeken wat passend is qua deel te nemen aantal dagdelen per week. De deelnemers worden in deze ruimte begeleid door medewerkers van Gemeente Peel en Maas en NLW Groep. Vanaf 6 juli zijn de eerste deelnemers aan de slag gegaan met diverse taken. Het aanbod van taken wordt daarbij afgestemd op het niveau van de deelnemer en bestaat onder andere uit eenvoudige assemblagewerkzaamheden en het vervaardigen van mondkapjes.

Doorstromen

Naar gelang behoefte en mogelijkheden van de deelnemer blijft deze enkele weken tot enkele maanden werkzaam binnen de deuren van NLW Groep, tot er een passende vervolgstap concreet kan worden gemaakt (denk aan terug naar school, een werkstage of een vorm van betaalde arbeid bij een ander bedrijf). 

Foto: Jenny Houben en Claudy Schlooz van gemeente Peel en Maas