tekstgrootte: A - A - A
Werken met een arbeidshandicap bij jouw bedrijf

Werken met een arbeidshandicap bij jouw bedrijf

Mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen brengt veel positiviteit met zich mee. Zo creëer je aan de ene kant goodwill voor je bedrijf en aan de andere kant bied je iemand de kans om weer aan de slag te gaan op de werkvloer. Met de intreding van de Participatiewet en de Wet Banenafspraak kom je er bijna niet meer onderuit om na te gaan denken over het creëren van extra banen. NLW Groep kan je helpen met het opzetten van de strategie en het plan van aanpak. Zo hoef je geen vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking op te stellen, hoef je niet op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat, maar heb je wel altijd een betrouwbare partij om op terug te vallen.

Een samenwerking met NLW Groep betekent niet alleen dat je mensen met een arbeidsbeperking helpt om werk te vinden, want jij en jouw bedrijf kunnen er ook voordeel uit behalen. Want naast het feit dat je bijdraagt aan de Participatiewet, word je ook vooruit geholpen met jouw werkzaamheden. Een medewerker vanuit NLW Groep kan namelijk taken uitvoeren die het werk van je eigen personeel verlichten, zonder de extra zorgen en kosten die een extra personeelslid met zich meebrengt.

Neem contact op

Als bedrijf omgaan met werken met een arbeidsbeperking

Samen werken met een arbeidshandicap

Mensen met een beperking aannemen kan een grote stap zijn voor sommige bedrijven. Vacatures die voor een arbeidshandicap open staan liggen niet voor het oprapen, terwijl het aanbod hoog is. NLW Groep wil deze stappen dan ook graag zo laagdrempelig mogelijk maken. Iedere werknemer heeft een eigen jobcoach die goed weet wat wel of wat er niet geschikt is voor de persoon in kwestie. We vinden het namelijk ook belangrijk dat er een match is tussen de werkzaamheden en de persoonlijkheid van de persoon.

Als de uitvoerende taken van jouw werk niet geschikt zijn om door mensen met een arbeidshandicap bij jou op locatie uit te voeren, bestaat er ook de mogelijkheid om werkzaamheden bij onze maatschappelijke werkplaatsen in Venray of Panningen uit te laten voeren. Hier kunnen werknemers allerlei verschillende werkzaamheden verrichten, onder toeziend ook van een begeleider. Het grote voordeel is dat we de werkomstandigheden dan goed kunnen aanpassen aan de behoeften van de persoon.

Onze partners

Logo Logo Logo Logo Logo

Mensen met een arbeidsbeperking kansen bieden

Werken met een arbeidshandicap is niet gemakkelijk. NLW Groep wil het enerzijds voor bedrijven vergemakkelijken om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen, anderzijds willen we zo veel mogelijk extra banen en werkzaamheden vergaren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen. Met de invoering van de Participatiewet worden werkgevers en de overheid geacht om samen 125.000 extra banen te creëren. Als dit niet wordt gerealiseerd, treedt de quotumheffing in werking. Dat houdt in dat iedere werkgever met 25 medewerkers of meer iemand met een arbeidsbeperking in dienst moet hebben.

Werknemers met een arbeidshandicap

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn prima in staat om verschillende werkzaamheden uit te voeren, onder de juiste omstandigheden. Van complexe, technische handelingen tot aan eenvoudig seriematig werk: NLW Groep neemt het graag van je over! Of het nu gaat om assemblage- of montagewerkzaamheden. Zie voor meer informatie over de werkzaamheden die wij voor jou kunnen overnemen, onze website. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon en dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Brochure: Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep

Download de brochure

Onze brochure 'Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep' is hier te downloaden. Krijg een kijkje in de keuken bij onze organisatie en lees meer informatie over werken met een arbeidshandicap.

Download de brochure