tekstgrootte: A - A - A
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met NLW Groep

Al ruim 60 jaar biedt NLW Groep werk aan een speciale doelgroep: mensen met een arbeidsbeperking. Vroeger werd er heel anders naar deze doelgroep gekeken. Men zag toen vooral de beperkingen. Nu is dat gelukkig heel anders: we kijken nu vooral naar de mogelijkheden. Bij NLW Groep zien we deze doelgroep dan ook als mensen met arbeidsmogelijkheden! Wij hebben een MVO-beleid en zetten volop in op sociaal verantwoord ondernemen. Bovendien zijn we voor de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray een professionele partner bij het uitvoeren van de Participatiewet.

Gemeenten genieten van de meerwaarde van NLW Groep doordat wij mensen met een arbeidsbeperking laten meedraaien op de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan de realisatie van een samenleving waarin iedereen zijn eigen plekje kan vinden en waarin iedereen naar zijn eigen vermogen meedoet, iets dat bij zowel de gemeenten als NLW Groep hoog in het vaandel staat. Dit kunnen we samen op verschillende manieren realiseren, zoals individuele of groepsdetachering en werken in onze eigen werkplaatsen.

NLW Groep is ISO-9001:2015 gecertificeerd.Neem contact op

Sociaal verantwoord ondernemen

Meewerken aan de Participatiewet

Bij NLW Groep kun je verschillende soorten werk uitbesteden. Denk dan bijvoorbeeld aan productie, assemblage of montage. Onze medewerkers werken onder toeziend oog van hoogwaardige begeleiders, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de continuïteit van jouw werkzaamheden ten koste gaat van sociaal verantwoord ondernemen. Bovendien kunnen we werken bij jou op locatie of in een van onze eigen werkplaatsen in Venray of Panningen.

We denken graag met je mee over de manier waarop jij je steentje bij kan dragen aan uitvoering van de Participatiewet en bieden verschillende opties om dit te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op of ga voor een gratis quickscan.

Onze partners

Duurzaam verantwoord ondernemen

Wij hebben heel specifieke kennis van en ervaring met duurzaam ondernemen en het doorvoeren van MVO-beleid. Daardoor zijn wij een uitstekende partner in business als je wilt inzetten op duurzaam verantwoord ondernemen. We leveren werk met een hoge kwaliteit waardoor jij uit de brand bent geholpen met je werkzaamheden, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan uitvoering van de Participatiewet. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een deel van de Wajong. Het kabinet wil met behulp van de Participatiewet extra banen creëren om iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, aan het werk te krijgen.

Social Return On Investment

Met maatschappelijk verantwoord ondernemen behaal je, naast de uitvoering van je werkzaamheden, ook maatschappelijke winst. De Social Return On Investment houdt in dat als jij bijdraagt aan de Participatiewet je waarschijnlijk in aanmerking komt voor de SROI-regeling. NLW Groep kan je helpen bij het voldoen aan alle SROI-eisen. De regeling is ervoor bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een kwalitatieve wijze aan het werk te krijgen. Uiteraard geeft het voor jou als werkgever ook voldoening om mensen een kans te bieden om voor of in jouw bedrijf aan de slag te gaan. Je kunt dan genieten van flexibel personeel zonder de lasten en kosten te dragen van een extra werknemer.

Brochure: Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep

Download hier onze brochure

Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Download dan de brochure 'Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep'.

Download de brochure