tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Randy Hensen

Geplaatst op 03-11-2020

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Randy Hensen. Randy kwam na afronding van zijn opleiding grafische vormgeving via gemeente Peel en Maas bij NLW Groep terecht. Randy werd gedetacheerd bij verschillende bedrijven in de regio waar hij ervaring opdeed op het gebied van grafische vormgeving, DTP-werk en e-marketing. Uiteindelijk vond Randy zijn plek intern bij NLW Groep in Panningen waar hij met veel plezier een bijdrage levert aan onder andere het vervaardigen van riemen en hondenspeeltjes voor BENDL. “Creatief bezig zijn, mooie producten vervaardigen en nieuwe dingen leren, is gaaf!”, aldus Randy. 

Structuur

Na afronding van zijn studie was het, mede door de economisch zware tijd, lastig voor Randy om een baan te vinden in de grafische branche. In zijn zoektocht naar werk werd hij ondersteund door een Consulent werk en inkomen van gemeente Peel en Maas. Randy ging aan de slag op verschillende werkplekken, echter steeds voor korte duur. Randy “Ik had moeite met de snelheid en flexibilteit die van medewerkers werd verwacht, daardoor raakte ik telkens gefrustreerd en had ik behoefte aan duidelijkheid en structuur”.

Story of my life

Via NLW is Randy verschillende uitdagingen aangegaan bij bedrijven in de regio. Zo werkte hij een aantal jaar als grafisch vormgever bij een bedrijf in Maasbree en als DTP-er bij Multicopy. Zo’n 3 jaar geleden werd Randy aangenomen bij een Lifestyle winkel in Panningen met de opdracht een webshop op te zetten. “Dit was helemaal nieuw voor mij en ik heb dan ook heel veel geleerd en ervaring opgedaan op het gebied van e-marketing”. Helaas vertrok de winkel uit Panningen en eindigde ook het dienstverband voor Randy; “Story of my life”.

Doorzetter

Bij de pakken neerzitten deed Randy niet. “Op momenten dat er niet direct een gepaste werkplek beschikbaar was, ben ik altijd blijven werken. Zo heb verschillende keren gewerkt als postbezorger.” Afgelopen jaar kreeg Randy een werkplek aangeboden bij NLW in Panningen. Daar kon hij zijn creativiteit kwijt in werkzaamheden voor Unicover, een bedrijf dat menucovers vervaardigt. Dit voorjaar kwamen daar werkzaamheden bij voor BENDL, een startende onderneming die riemen, armbanden en hondenspeeltjes vervaardigt van afgekeurde brandweerslangen. 

Ambitie

Randy heeft zijn draai gevonden bij BENDL: “Het creatief bezig zijn bevalt me erg goed. Bovendien leer ik elke dag weer iets bij, dat is gaaf! We hebben hier een leuk clubje en er is een goede sfeer.” Stilzitten doet Randy zeker niet:  In de nabije toekomst wil hij doorleren en hoopt hij een leidinggevende functie te kunnen vervullen. Aan ambitie ontbreekt het niet!

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.