tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Bette Heetkamp

Geplaatst op 18-02-2020

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Bette Heetkamp. Bette kwam na afronding van haar opleiding via gemeente Venray in beeld bij het Werkgevers Servicepunt. Ze volgde een intern traject bij NLW Groep en deed hiermee ervaring en vaardigheden op bij diverse bedrijven. In samenwerking met gemeente Venray startte ze een traject bij Kruidvat. Filiaalmanager Esther Rutten zoomt zoveel mogelijk in op Bette’s competenties en de mogelijkheden om deze optimaal in te zetten. Dat werkt zo goed dat Bette nog voor beëindiging van haar dienstverband bij NLW Groep, doorstoomt naar een reguliere baan bij Kruidvat!

Talentontwikkeling

Bette heeft een opleiding in het speciaal voortgezet onderwijs gevolgd. Na afronding hiervan ging ze door middel van een proefplaatsing door het Werkgevers Servicepunt aan de slag bij Herbalife. Werken bij dit bedrijf bleek nog een brug te ver voor Bette en besloten werd om een traject bij NLW Groep te starten. Dit traject gaf haar de gelegenheid om eerst binnen de deuren van NLW Groep en vervolgens ook op verschillende externe plekken werkervaring op te doen en werknemersvaardigheden te leren. In samenwerking met Joyce van de Leck-Janssen van gemeente Venray kwam Bette vervolgens in aanmerking voor een plaatsing bij Kruidvat. Bette: “Ik vond het erg spannend om bij Kruidvat aan de slag te gaan. Heel fijn is het dat ik bij Sandra terecht kon voor vragen en hulp. Sandra Yeardley (participatieconsulent NLW Groep en accountmanager Werkgevers Servicepunt): “Samen met iedereen uit Bette’s omgeving zoals haar ouders, teamleider binnen NLW Groep, gemeente Venray en Kruidvat, is er een overgangsproces vormgegeven zodat Bette voldoende tijd, ruimte en begeleiding kreeg om te in te stromen bij haar huidige werkgever.”

Vriendelijk en behulpzaam

Bette heeft het goed naar haar zin bij Kruidvat. Ze heeft prettige collega’s en vindt het fijn om onderdeel van een team uit te maken. Bette: “Ik vind het leuk om verschillende werkzaamheden uit te mogen voeren zoals het prijzen van artikelen, het vullen van vakken en het poetsen van de winkel met een schrobmachine. Maar het allerleukste vind ik het om klanten te helpen en te woord te staan.” Filiaalmanager Esther Rutten beaamt dit: “De omgang met collega’s en het contact met klanten gaat Bette op een heel natuurlijke manier af.”

Toegevoegde waarde voor Kruidvat 

De inzet van Bette wordt gezien als een toegevoegde waarde voor het team. Esther vertelt: “Bette is een leuke aanvulling op het team. Ze is erg gemotiveerd, doet goed haar best en is altijd positief. Als ze er niet uit komt vraagt ze mij of een andere collega om hulp. In het begin moest ze wennen, maar door haar voldoende tijd en ruimte te geven is ze erg gegroeid en weet ze inmiddels al vrijwel waar alles staat, kan ze controleren of artikelen op voorraad zijn en klanten adviseren. Hierdoor is er meer tijd en aandacht voor de klant en heeft het team de ruimte gekregen om ook andere werkzaamheden op te pakken.”

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478-552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.