tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Bert Jacobs

Geplaatst op 14-05-2020

Bert Jacobs op de heftruck in het Magazijn

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Bert Jacobs. Bert kwam tijdens zijn opleiding voor een stage terecht bij NLW Groep. Aansluitend volgde hij een intern traject waarbij hij op diverse afdelingen ervaring en vaardigheden opdeed en inzicht verkreeg in zijn competenties en realistische arbeidsmogelijkheden. Na afronding van zijn opleiding als heftruckchauffeur werd Bert voorgesteld aan Kozijndeluxe in Bergen, waar hij nu al bijna een jaar met veel plezier werkzaam is. 

Opleiding

Bert kwam tijdens zijn opleiding voor een stage bij NLW Groep terecht. Vervolgens heeft hij op diverse afdelingen ervaring opgedaan. Bert: “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij NLW. Volgens mij heb ik bijna alle afdelingen wel gehad; van Intstroomafdeling (Talent+) en Inpakbedrijf tot en met Magazijn en Kartonnagebedrijf! Met name de werkzaamheden in het Magazijn waar ik als heftruckchauffeur aan de slag kon vond ik erg leuk en leerzaam. Hier heb ik ontdekt wat mijn kwaliteiten zijn”. 

Detachering bij Kozijndeluxe

Na afronding van zijn opleiding werd Bert voorgesteld aan Kozijndeluxe in Bergen voor de functie van assistent van de baas. “Op dinsdag ging ik op kennismakingsgesprek en een dag later kreeg ik al bericht dat ik mocht beginnen!” aldus Bert. “Ik heb prettige collega’s (zowel baas als collega), zij gaan erg leuk met me om. Ook vind ik het leuk dat ik afwisselende werkzaamheden mag uitvoeren, bijna iedere dag bij andere mensen, waar ik andere ervaringen opdoe”. Werkzaamheden die Bert verricht bestaan onder andere uit het demonteren en monteren van kozijnen, plaatsen van overkappingen, monteren en plaatsen van rolluiken en het inmeten van kozijnen. Ook zit hij regelmatig op de heftruck voor het laden of lossen van producten. “Alleen het opruimen achteraf vind ik minder leuk!”, zegt hij lachend. Bert wordt vanuit NLW Groep begeleid door jobcoach Boris Pijpers bij wie hij terecht kan als hij vragen heeft of als er iets geregeld moet worden.

Drie minuten fietsen

Bijkomend voordeel is dat Bert vlakbij zijn werk woont; binnen drie minuten staat hij vanuit thuis voor de deur van Kozijndeluxe. Dat gaat binnenkort echter veranderen: Bert hoopt nog deze zomer te verhuizen naar een Begeleid Wonen appartement in Venray. “Fijn om binnenkort een plekje voor mezelf te hebben. Helaas ben ik dan niet meer zo snel op mijn werk en moet ik zo’n 35 minuten fietsen. Maar dat is geen probleem’ sluit Bert zijn verhaal af!

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478-552 353 of mobiliteit&talentontwikkeling@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.