tekstgrootte: A - A - A
Arbeidsgehandicapten in dienst nemen

Arbeidsgehandicapten in dienst nemen

Als werkgever kamp je ook ooit met extra werkzaamheden van tijdelijke aard. Het is dan veel werk om hiervoor het traject van werving en selectie te doorlopen om een geschikte kandidaat te vinden. Wij kunnen je daarbij helpen. NLW Groep helpt arbeidsgehandicapte werknemers om weer aan de slag te kunnen gaan. Om dit te ondersteunen, kan je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Zo ben jij geholpen met de realisatie van je werkzaamheden en is de persoon in kwestie geholpen met passend werk. We gaan op zoek naar de taken die bij deze persoon passen en waar hij of zij gelukkig van wordt. Als er een match bestaat tussen de werknemer en het bedrijf, kunnen we kijken naar de vervolgstappen om hem of haar te detacheren.

De premiekorting voor arbeidsgehandicapten in dienst nemen is helaas sinds 1 januari 2018 verdwenen. Werkgevers kunnen voortaan gebruikmaken van loonkostenvoordelen (LKV). Verder brengt het detacheren van oudere of arbeidsgehandicapte werknemers nog meer voordelen met zich mee. Je hoeft bijvoorbeeld niet door te betalen bij een langdurige ziekte en hebt altijd een derde partij om op terug te vallen. De werknemers van NLW Groep werken namelijk altijd nauw samen met een jobcoach.

Neem contact op

Mensen met een beperking in jouw bedrijf

Werknemer met een arbeidsbeperking in dienst nemen

Het in dienst nemen van een persoon met een arbeidsbeperking kan voor werkgevers een hoge drempel lijken. Als je samenwerkt met de juiste partij, kan dit in de praktijk erg meevallen. NLW Groep begeleidt het proces van arbeidsgehandicapten in dienst nemen van A tot Z en kan jou als werkgever een steuntje in de rug bieden. Zo kunnen we samen werken aan de invulling van de Participatiewet. Dit houdt in dat de overheid en werkgevers zich samen hard moeten maken om 125.000 extra banen te creëren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sneller aan een baan te helpen. Want iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, moet de kans krijgen om te werken.

De Participatiewet vervangt een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong uitkering), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Wet werk en bijstand (Wwb). Iedereen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt valt sinds 2015 onder de Participatiewet. Werkgevers die arbeidsgehandicapten in dienst nemen, kunnen gebruikmaken van de loonkostenvoordelen. NLW Groep werkt voor de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. We kunnen met je meekijken of je voldoet aan de SROI-eisen van deze gemeenten. Met SROI creëer je maatschappelijke winst, naast het realiseren van de extra banen.

Partners

Personen met een arbeidshandicap een kans bieden

Als jij wil bijdragen aan de invulling van de Participatiewet, kan je overwegen om een werknemer met een arbeidshandicap in dienst nemen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken en jou als werkgever zo min mogelijk risico te laten lopen, kan NLW Groep betrokken worden. We hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis om de juiste persoon te detacheren bij jouw bedrijf. Heb je niet genoeg werk voor een extra persoon? Zet dan een werknemer van NLW Groep in om zieke werknemers te vervangen of om oudere werknemers te ondersteunen. Het verlaagt de werkdruk van de huidige werknemers aanzienlijk, waardoor jij als werkgever kunt genieten van gelukkig personeel en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen bent.

De afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen

Bij het aannemen van personen met een arbeidshandicap, kan het noodzakelijk zijn dat de werkplek wordt aangepast. De behoeften verschillen per werknemer. NLW Groep kijkt graag met je mee hoe we de werkplek zó kunnen inrichten, dat de werkzaamheden op de meest optimale manier kunnen worden uitgevoerd. De kwaliteit van het eindproduct staat voorop. Daarnaast behoeft ieder soort werk een andere aanpak. Want of het nu gaat om eenvoudig inpakwerk of moeilijker assemblagewerk, NLW Groep heeft de juiste persoon voor jou! Onze ervaren medewerkers en jobcoaches willen de beste omstandigheden creëren voor beide partijen. Schroom niet om contact op te nemen met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Brochure: Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep

Lees onze brochure

Onze brochure 'Samenwerken met een maatschappelijk werkbedrijf - NLW Groep' beschrijft wat NLW Groep voor jou kan betekenen. Maak kennis met onze organisatie.

Download de brochure