tekstgrootte: A - A - A

Loonkostensubsidie

Loonkostensubsidie (LKS) kan met de komst van de Participatiewet door werkgevers worden ingezet. Loonkostensubsidie is bedoeld voor werkgevers die iemand met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. NLW Groep informeert u graag over de regelingen rondom de loonkostensubsidie.

Arbeidsbeperkten in dienst nemen

Iemand met een arbeidsbeperking kan niet altijd een reguliere productiviteit leveren. U heeft dan als werkgever recht op een tegemoetkoming in de loonkosten van de medewerker. Het doel van loonkostensubsidie is dus het aanmoedigen van het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking.

De voordelen van loonkostensubsidie

Met de inzet van het instrument loonkostensubsidie biedt u de medewerker met een arbeidsbeperking de kans om maximaal te participeren in de maatschappij. Tevens voldoet u aan onze maatschappelijke opgave van de Participatiewet voor werkgevers om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.

Volgens een MVO beleid ondernemen

Wist u al dat loonkostensubsidie niet is gebonden aan tijd, maar dat deze kan worden verstrekt zolang de arbeidsbeperkte voldoet aan de voorwaarden? Neem contact met ons op en laat u informeren over deze en nog veel meer elementen rondom het MVO beleid, de Participatiewet, de banenafspraak en loonkostensubsidie.