tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Certificaat Digitaler naar Werk voor 24 collega’s

Geplaatst op 16-03-2023


Vierentwintig deelnemers aan de cursus ‘Digitaler naar werk’ ontvingen maandag een welverdiend certificaat uit handen van burgemeester Leontien Kompier.

De afgelopen tien weken hebben de NLW-medewerkers deelgenomen aan verschillende digitale vaardigheidstrainingen. Denk aan het werken op een laptop of het maken van een presentatie. Een mooi project dat de zelfredzaamheid van medewerkers op het werk en in de maatschappij versterkt.

Michiel Sträter, projectleider, “mensen met voldoende digitale vaardigheden zijn minder kwetsbaar en hebben meer werkplezier, ze hebben ook meer kansen op de arbeidsmarkt. Dat is positief voor hen, én ook voor de maatschappij. Kijk naar het aantal openstaande vacatures, we staan te springen om digitaal vaardige arbeidskrachten”.

Een van de deelnemers aan de cursus is Mike van de Corven, gedetacheerd via de NLW groep bij Dolmans landscaping. “We hebben een nieuwe app voor het registreren van uren en het aanvragen van verlof. Met deze training kan ik daar nog makkelijker mee werken. Ook verwacht ik in de toekomst dat we meer met tablets gaan werken, straks kan ik andere collega’s daarbij helpen.” De NLW Groep was als een van de zes sociaal ontwikkelbedrijven geselecteerd om deel te nemen aan de pilot van Stichting Lezen en Schrijven. De uitvoering is een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Zo faciliteerde voetbalvereniging SV Venray de locatie en zijn de lessen verzorgd door BWorkz. In de toekomst zal ook Venray Beweegt aanhaken met trainingen over bewegen en gezondheid.

Meer informatie over het project vind je hier: lezenenschrijven.nl/digitaler-naar-werk


Deelnemers ontvingen het certificaat uit handen van burgemeester Leontien Kompier en Patrick Arts van BWorkz.

Michiel Sträter (midden) in gesprek met twee deelnemers, Mike van de Corven en Louise Janssen