tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Reza Ebtekarian

Geplaatst op 17-02-2022

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Reza Ebtekarian. De in Horst woonachtige Reza kwam via Gemeente Horst aan de Maas bij NLW Groep terecht waar hij door middel van een ontwikkeltraject werd geplaatst bij Dolmans Monsdal in Venray. Dat beviel voor beide partijen zo goed dat hij sinds januari dit jaar een vast dienstverband heeft bij Dolmans Monsdal! Reza levert een bijdrage aan groenonderhoud door het uitvoeren van diverse werkzaamheden zoals onderhoud van perken en bossen. We treffen Reza in het buitengebied van Melderslo waar hij met 2 collega’s werkt aan het verbreden van bospaden. Reza: ‘Ik vind het fijn om afwisseling in het werk te hebben waarbij ik veel mag doen en aanpakken!” Reza werd vanuit NLW ondersteund door jobcoach Patrick Derikx.

Waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking, dat is waar NLW Groep voor staat. Daarbij werken we nauw samen met gemeenten en werkgevers om iedereen optimaal en duurzaam te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Wij voeren de (voormalige) Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit voor de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. Daarnaast zijn wij voor deze gemeenten een professionele partner bij het uitvoeren van de Participatiewet. Regelmatig worden wij door deze gemeenten ingeschakeld om vanuit onze expertise een bijdrage te leveren aan trajecten van kandidaten. Een samenwerking waaruit mooie succesverhalen tot stand komen.

Successen maak je samen 

Zo ook het verhaal van Reza. Reza kwam 10 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland en woont sinds 8 jaar in Horst. Hij werkte 4 jaar met veel plezier bij een hoveniersbedrijf in Maasbree maar kwam door ziekte helaas thuis te zitten. De gemeente Horst aan de Maas besloot in de begeleiding van Reza naar werk de expertise van NLW Groep in te schakelen. Participatieconsulent Moniek Steeghs bracht de mogelijkheden en competenties van Reza goed in beeld. Daaruit kwam voort dat buiten werken ‘in het groen’ een passende uitdaging is. En dus werd er contact gezocht met groenbedrijf Dolmans Monsdal (Limburg Noord); een van onze samenwerkende partners.

Werk voor iedereen 

NLW Groep en Dolmans Monsdal werken samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo maximaal mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Het gaat dan om een baan in een zo regulier mogelijke werkomgeving, waar iemand zijn kwaliteiten goed kan benutten en gelukkig is. Zo ook in dit geval. Dolmans Monsdal heeft Reza een kans geboden om zichzelf te bewijzen. Moniek: ‘Na een stageperiode/detachering van een jaar zagen we dat de kandidaat het naar zijn zin had bij Dolmans Monsdal. Dat de inzet van de kandidaat als erg positief wordt ervaren bij de werkgever, blijkt uit de stappen die hij al vrij snel heeft mogen maken. Helemaal mooi is het dan ook om te vermelden dat het traject inmiddels door alle partijen succesvol is afgerond en Reza per 1 januari jongstleden is voorzien van een vast dienstverband bij Dolmans Monsdal’. Een samenwerking en een resultaat om trots op te zijn!

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.