tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Monique Jeuken

Geplaatst op 22-12-2022

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Monique Jeuken. In de ruim 20 jaar die ze voor de NLW heeft gewerkt, heeft ze verschillende functies gehad. Begin dit jaar is ze na een korte stageperiode gestart op de brandweerkazerne in Venray.

Monique is erg tevreden over haar huidige werkplek: ‘Ik ben hier in een warm bad terecht gekomen en word overal bij betrokken.’ Het werk biedt volop uitdagingen en is veelzijdig. Dat varieert van het transporteren van auto’s tussen verschillende kazernes tot aan het wassen van brandweerpakken. ‘Er is hier geen dag hetzelfde, ik zit hier echt op mijn plek.’ Monique Jeuken wordt vanuit NLW ondersteund door jobcoach Ruud Lukkezen.

Waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking, dat is waar NLW Groep voor staat. Daarbij werken we nauw samen met gemeenten en werkgevers om iedereen optimaal en duurzaam te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Een samenwerking waaruit mooie succesverhalen tot stand komen.

Nooit verwacht

Toen Monique bij NLW kwam werken, startte ze op het Grafisch Centrum. Op een gegeven moment verhuisde deze drukkerij naar een locatie buiten de NLW groep en Monique ging mee. Dat was de eerste keer dat ze werd gedetacheerd. Later volgden verschillende functies binnen de NLW, onder andere op de afdeling Logistiek.

Toen er begin dit jaar een vacature vrij kwam bij de Veiligheidsregio Limburg Noord, trok ze de stoute schoenen aan. Ondanks haar twijfels of ze een kans zou maken, mocht ze tot haar grote vreugde na een stageperiode van drie weken aan de slag in de brandweerkazerne. Monique vertelt dat ze altijd al een voorliefde heeft gehad voor beroepen met een uniform. ‘Ik had vroeger de wens om als chauffeur op een ambulance te gaan werken. Nu is het de brandweer geworden!’

Elke dag is anders

Ondanks dat ze nog maar een paar maanden op de kazerne werkt, voelt ze zich helemaal thuis tussen de vrachtwagens en het materieel. Door mee te lopen met haar collega’s heeft ze in korte tijd veel geleerd. Monique meent dat ze door het werk zelfverzekerder is geworden. ‘Ik sta nu sterker in mijn schoenen.’ Het werk biedt volop uitdagingen en is veelzijdig. De ene keer rijdt ze met een auto naar verschillende kazernes, om spullen te brengen en op te halen. De andere keer pakt ze klusjes op in de kazerne. Er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo volgt ze nu een opleiding voor een aanhanger rijbewijs.

Toekomst

Piet Wijnen is op de kazerne de werkbegeleider van Monique, ‘Vanaf dag één gaat het goed. Ze toont eigen initiatief en pakt veel dingen op. Ik ben super tevreden en de collega’s ook.’

En hoe ziet Monique haar toekomst? ‘Ik kan hier wel oud worden, ik voel mij hier zo welkom! Hier wil ik blijven werken.’ Tegen haar collega’s bij de NLW zou Monique willen zeggen: ‘Wie niet waagt, die niet wint. Ga ervoor!’

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of werk@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.