tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Marcel de Klein

Geplaatst op 12-05-2022


De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Marcel de Klein. Marcel is sinds 1996 werkzaam bij NLW Groep vanaf begin dit jaar gedetacheerd bij  Waterschap Limburg als medewerker Areaalbeheer in de regio Maasduinen. We treffen Marcel in het buitengebied van Oirlo waar hij samen met collega Geraldine het onderhoud van boerenstuwen uitvoert. Marcel: “Ik vind het fijn om bij het Waterschap te werken, zij bieden me zelfstandigheid en laten me vrij in de uitvoering van mijn werkzaamheden. Ook laat mijn leidinggevende weten dat hij tevreden is over mijn werk en inzet. Dat vind ik erg belangrijk.” Marcel wordt vanuit NLW ondersteund door jobcoach Anne-Marie Peeters.

Waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking, dat is waar NLW Groep voor staat. Daarbij werken we nauw samen met gemeenten en werkgevers om iedereen optimaal en duurzaam te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Een samenwerking waaruit mooie succesverhalen tot stand komen.

Successen maak je samen 

Marcel is geboren en getogen in het Brabantse Heesch en verhuisde in 1995 naar Venray waar hij een gezin stichtte en samen met zijn vrouw twee zonen kreeg. Vanaf 1996 is Marcel in dienst bij NLW Groep en is hij met name werkzaam geweest in functies in het buitenbeheer. Toen hij de vacature medewerker Areaalbeheer bij  Waterschap Limburg voorbij zag komen wist hij het meteen: “Hier wil ik werken!”  Samen met de NLW participatieconsulent stelde hij een sollicitatiebrief op en reageerde op de vacature, wat resulteerde in een baan. Zijn taken bestaan vooral uit het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden zoals de controle en onderhoud van OWL-stuwen (boerenstuwtjes), het opnemen van waterpeilen en het plaatsen en onderhouden van informatieborden.

Werk voor iedereen 

Waterschap Limburg en NLW werken samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo maximaal mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Het gaat dan om een baan in een zo regulier mogelijke werkomgeving, waar iemand zijn kwaliteiten goed kan benutten en gelukkig is. Zo ook in dit geval. Marcel wordt vanuit NLW Groep begeleid door jobcoach Anne-Marie Peeters. “Anne-Marie regelt alles voor mij en staat voor mij klaar als ik vragen heb”, aldus Marcel.

Toekomst

Als het aan Marcel ligt blijft hij voorlopen werken bij het Waterschap: “Zolang ik fit blijf haal ik de VUT wel!” Marcel geeft aan blij te zijn deze kans te hebben gekregen en hoopt de komende jaren hier te mogen blijven werken. En dat niet alleen omdat zijn werkkleding iedere keer netjes voor hem wordt gewassen!

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.