tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Steffanie Hellegers

Geplaatst op 29-10-2021

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Steffanie Hellegers. De in Venray woonachtige Steffanie is sinds juli dit jaar door NLW Groep gedetacheerd bij Hoeve de Boogaard in Geijsteren. Met veel verve levert Steffanie een bijdrage aan werkzaamheden in de keuken, poetsen van het restaurant en de voorbereidingen voor feesten en bruiloften. Steffanie: “Ik vind het heel leuk om hier te werken. We hebben een gezellig team en er is een goede samenwerking. Ik vind het fijn om afwisseling in het werk te hebben waarbij ik veel mag doen en aanpakken!” Steffanie wordt vanuit NLW ondersteund door jobcoach Boris Pijpers.

Prachtig plaatje

Hoeve de Boogaard is prachtig gelegen op landgoed Geijsteren, aan de rand van de Geijsterse bossen. Een mooiere locatie om te werken kan Steffanie zich niet wensen. Vier dagen in de week gaat Steffanie zelfstandig met de auto naar haar werk waar ze met veel plezier haar taken vervult. Steffanie vertelt: “Vanwege corona kon ik niet meer werken bij mijn vorige werkgever Ria Joosten Catering & Evenementen voor wie ik onder andere werkzaamheden verrichtte in de kantine van het gemeentehuis in Venray. Ik heb toen een tijdje gewerkt op de productielocatie van NLW in Venray, maar bleef hopen op een baan in de Horeca”. Via NLW participatieconsulent Sandra Yeardley werd Steffanie voorgesteld bij Hoeve de Boogaard, wat resulteerde in een stageplek en uiteindelijk een baan bij de mooie horecagelegenheid.  

Toegevoegde waarde

Gastvrouw Anita Cremers is heel blij met de toevoeging van Steffanie aan het team. Anita: “Toen Steffanie aangaf graag wat meer uren te willen werken, hebben we haar functie aangepast en taken uitgebreid. Zo is ze ons naast haar werkzaamheden in de keuken, gaan ondersteunen in het poetsen van het restaurant. En dat doet ze heel goed en secuur!” In de naastgelegen, bloementuin, binnentuin en Tiendschuur vinden regelmatig bijeenkomsten, feesten of bruiloften plaats. ”Ook in de voorbereidingen van deze activiteiten levert Steffanie een bijdrage. We hoeven steeds minder uit te leggen, ze weet inmiddels zelf waar alles staat en hoe het werkt”, aldus Anita.

Toekomst

Steffanie “Ik vind het heel fijn om hier te werken. Er is tijd voor elkaar. Iedere dag gaan we met het team aan tafel ter voorbereiding van de dag: We krijgen instructies en taken worden goed afgestemd. Op de vraag of ze ook wel eens stress ervaart geeft ze lachend aan: “Nee, gelukkig geen schreeuwende chef in de keuken hier! Ik mag steeds nieuwe dingen doen en word dan goed door mijn collega’s begeleid en geholpen. En als het even wat minder goed gaat of het me teveel wordt, kan ik bij mijn jobcoach Boris terecht”. Anita vult aan: “Heel mooi om te zien hoe ons team samenwerkt en functioneert. Mensen staan soms versteld hoe snel en goed Steffanie werkt. Netjes en secuur, wij zijn er blij mee!”

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.