tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Hessing Supervers en de Noord-Limburgse arbeidsmarktregio werken samen aan nieuwe vaste banen

Geplaatst op 14-10-2021

Groente- en fruitverwerker Hessing Supervers, de zeven Noord-Limburgse gemeenten, UWV en NLW groep gaan intensief samenwerken op de arbeidsmarkt. De samenwerking is erop gericht 200 werkzoekenden uit de eigen regio duurzaam te bemiddelen naar werk bij Hessing. Deze samenwerkingsovereenkomst werd op dinsdag 12 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ’t Gasthoês ondertekend.

Nieuwe fabriek

In de loop van 2023 zal Hessing Supervers een groot deel van de werkzaamheden die nu nog worden uitgevoerd in Belfeld, Helmond en Schwalmtal, centraliseren in een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo, gemeente Horst aan de Maas. In de nieuwe fabriek worden straks 320.000 kilo groenten per dag verwerkt tot meer dan 850 groenteproducten. Er komen 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groente. Hessing Greenport Venlo, straks goed voor 1500 banen, verwacht bovenop de medewerkers die vanuit de andere vestigingen naar Hessing Greenport Venlo overstappen, nog extra medewerkers nodig te hebben. Ook houdt Hessing rekening met verdere groei van de werkzaamheden op de nieuwe plek.

Werkzoekenden

Hessing Supervers wil in haar personeelsbezetting uitdrukkelijk ruimte geven aan werkzoekenden uit de regionale arbeidsmarkt. Algemeen directeur Frank Hessing: “Ook mensen die een afstand tot werk hebben zijn van harte welkom. Werken in de groentesnijderij is voor alle mensen uitdagend en afwisselend. We zullen ons inspannen om alle medewerkers goed in te werken en te begeleiden zodat ze vast deel uit gaan maken van onze organisatie”.

200 vaste banen

Roy Bouten, wethouder Sociaal Domein van gemeente Horst aan de Maas, en initiatiefnemer van de samenwerking: “De afspraken die we nu samen maken zijn enorm belangrijk voor werkzoekenden in onze regio. Hessing biedt mensen uit onze eigen regio kansen op een vaste baan. We streven er gezamenlijk naar dat 200 Noord-Limburgers er een vaste baan aan overhouden. Om dat te bereiken intensiveren we onze samenwerking binnen ons WSP (Werkgevers Service Punt). Het WSP heeft in de afgelopen jaren meermaals laten zien dat we als regio juist door onze gecoördineerde samenwerking in staat zijn om grotere ondernemers te voorzien in de vraag naar personeel”.