tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Fidan

Geplaatst op 12-12-2023

Fidan aan het werk bij Wauw

De weg naar werk is voor iedereen anders; neem het verhaal van Fidan. Voorheen had ze vaak administratieve functies, maar na enkele jaren afwezig te zijn geweest op de arbeidsmarkt ontdekte ze haar nieuwe passie: werken in de zorg. Fidan, “Het is heel dankbaar werk, je hebt echt het gevoel dat je er toe doet!”

Sinds september zit Fidan helemaal op haar plek bij Wauw speciaal voor jou. Samen met haar leidinggevende Annemieke is ze verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de keuken. Dagelijks wordt samen met een groep jongeren gekookt. Ook schuiven ouderen uit Venray aan tafel. Fidan, “De dagen gaan ontzettend snel voorbij, wanneer alles is opgeruimd spelen we spelletjes met de jongeren en is er ruimte voor individuele interesses. Soms zijn er ook bijzondere activiteiten, zoals een gezellige Sinterklaas-Bingo of pizza’s bakken.”

Wauw biedt zorg voor kinderen met een bijzondere hulpvraag. Ze hebben een breed zorgaanbod, met onder andere dagbesteding, begeleidwerk of kortdurend verblijf op locatie. Talenten en kwaliteiten van het individu staan centraal. Fidan: “Om de twee weken kook ik ook op zaterdag. Kinderen logeren dan van vrijdag tot en met zondag in huis. We maken bijvoorbeeld macaroni of zoals vandaag andijvie stamppot.”

Van kantoorbanen naar werken in de zorg

Fidan: “Het werk is heel anders dan mijn eigen opleiding. Ik heb eigenlijk altijd administratief werk gedaan.” Na enkele jaren afwezig te zijn geweest op de arbeidsmarkt, belandde ze via een coach bij NLW. Net voordat ze haar traject bij NLW startte, werkte ze af en toe als vrijwilliger in de ouderenzorg, waar ze knutselde en wandelde met ouderen. Dit wekte haar interesse voor een carrière in de zorg, en zo begon haar ontdekkingstocht bij NLW.

In eerste instantie zag Fidan niets in het werken op de productieafdeling bij NLW, maar stap voor stap ontdekte ze haar capaciteiten en talenten, mede dankzij de steun van haar werkcoach. Fidan, “Ik had ontzettend gezellige collega’s, de uren vlogen voorbij. Steeds ontdekte ik weer nieuwe dingen over mezelf. Zo durfde ik nooit achter de kassa te werken. Maar bij NLW heb ik in kleine stappen ervaren dat de kassa eigenlijk best makkelijk is. Het traject is een hele ervaring voor mij geweest, ik ben er echt gegroeid.” Na verschillende sollicitaties kwam de kans bij Wauw voorbij.

Het initiatief ontstond vanuit Social Return on Investment (SROI), een vorm van sociaal verantwoord ondernemen. Wauw is samen met de gemeente Venray op zoek gegaan naar talenten en heeft een speeddate georganiseerd. Sandra Yeardley, adviseur werkgeversdienstverlening en SROI: “Samen met Consulent Re-integratie Moniek Steeghs van Gemeente Venray zijn er afspraken gemaakt over het vervolg van het traject. Om de overgang soepel te laten verlopen, is gekozen voor detachering vanuit NLW met als doel uitstroom naar een reguliere baan per 1 januari 2024”. Fidan: “Er zat best wat tijd tussen de sollicitatie en het eerste bericht. Ik had het wel gehoopt, maar nooit verwacht dat ik ook echt aangenomen zou worden!”

Samenwerken

Annemieke: “Het eerste moment dat Fidan hier kwam werken was ze heel ingetogen, en de ontwikkeling die we zien is fantastisch; we zijn heel trots op elkaar!” Fidan en Annemieke hebben in korte tijd een goede band opgebouwd, Fidan: “Dat maakt dat je echt met plezier naar je werk gaat.”  Annemieke: “Het leuke is, je gaat het samen aan, samen zorg je ervoor dat de groep draait en dat het eten voor iedereen op tafel staat. Want dat vinden we heel belangrijk; Het koken voor onze kinderen, en dat we ook iets betekenen voor de mensen buiten Wauw. Zoals ouderen en mensen van met GGZ. We passen ons tempo aan onze cliënten aan. Dus het tempo ligt laag, maar wel hoog genoeg om rond 12 uur het eten op tafel te hebben. Ik heb nog nooit zo’n makkelijke collega langs mij gehad. Fidan heeft natuurlijk ook ervaring als moeder, dat voelt toch anders aan.”

Zet die eerste stap

Fidan moedigt mensen die nog thuiszitten aan om ook die eerste stap te zetten. "Je verliest niets door het te proberen, en je kunt meer bereiken dan je denkt. Ik ben echt blij dat ik werk, gewoon beginnen en doen. Je ziet hoever je met kleine stappen kan komen! Ik was heel verlegen en haalde mezelf naar beneden. Nooit gedacht dat ik zo’n leuke baan zou krijgen en nu ga ik iedere keer met heel veel plezier naar mijn werk!”

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of werk@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.