tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Kansen voor inwoners door Gemeente Venray en NLW Groep!

Geplaatst op 23-09-2024

Gemeente Venray kent diverse werkplekken, waarbij er sprake is van plaatsing en begeleiding vanuit NLW Groep. In deze vorm werken we al jarenlang succesvol samen om zoveel mogelijk kansen te creëren voor inwoners en medewerkers uit Venray (en omgeving).

In de samenwerking tussen NLW Groep en de gemeente Venray wordt er vanzelfsprekend ook gekeken naar passende werkplekken voor NLW-medewerkers binnen de eigen gemeente-organisatie. Doelstelling is om zo regulier mogelijke deelname aan het arbeidsproces te bevorderen voor medewerkers van NLW Groep. 

Sandra Yeardley & Harm Smeets

Sandra Yeardley, adviseur werkgeversdiensten & SROI bij de gemeente Venray: “Denken vanuit talent en oplossingen! Voor Yvon was dit al snel geregeld. Haar talent was al bekend door de jarenlange samenwerking. De oplossing lag in de vorm van een kleine werkplekaanpassing.”

Detachering bij de gemeente

Onlangs is Yvon Linders, na 7 jaar steun en toeverlaat voor de afdeling Arbeidsontwikkeling binnen NLW Groep, gedetacheerd bij de gemeente Venray. Yvon: “Sinds 2017 heb ik met heel veel plezier ondersteuning geboden aan consulenten en (later ook) jobcoaches. Van het aanmaken van een dossier, tot het notuleren van vergaderingen (met o.a. gemeentes), waarvoor ik ook een opleiding mocht volgen.”

Na 2 weken stage is Yvon nu gedetacheerd, met als doel uitstroom naar een reguliere baan binnen de Gemeente Venray. Gelukkig biedt de cao WSW hiervoor diverse mogelijkheden van Detachering, Begeleid Werken tot uiteindelijk uitstroom met terugkeergarantie. Voor nu geniet Yvon van haar nieuwe werkplek en na 6 maanden worden de opties geëvalueerd die het best passend zijn voor Yvon.

Yvon is erg tevreden over haar nieuwe situatie: “De Gemeente Venray doet er alles aan om me welkom te laten voelen. Mijn werkplek is aangepast, ik heb een eigen plek voor mijn scootmobiel en iedereen staat klaar om me te helpen.”

Yvon Linders & Teddie Heijmink 

NLW is trots op deze samenwerking, die inzet op inclusie en werkgelegenheid. De focus ligt niet alleen op het vinden van een baan, maar ook op het bieden van de juiste ondersteuning en begeleiding. Het is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen lokale overheden en ondersteunende organisaties leidt tot waardevolle kansen voor de gemeenschap.

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353.