tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Jeannette Krijnen

Geplaatst op 07-03-2024

Jeanette op haar werkplek bij Koonings The Wedding Palace

De weg naar werk is voor iedereen anders; neem het verhaal van Jeannette Krijnen. Met ondersteuning van NLW vond ze haar weg naar Koonings The Wedding Palace. Met enthousiasme deelt ze haar ervaring over haar detachering: “Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

De winkel van Koonings ziet er spik en span uit. Dit komt mede door Jeannette. Sinds eind juli is ze via NLW gedetacheerd bij Koonings en draagt ze, samen met haar collega’s, de verantwoordelijkheid voor het schoonmaken van de winkel en het klaarmaken van de bruidsjurken.

Samen op zoek naar werk

Het schoonhouden van de winkel is Jeannette niet vreemd. Voorheen werkte ze al in de schoonmaakbranche, maar haar toenmalige werkgever sloot het filiaal in Venray. Om deze reden moest Jeannette op zoek naar een nieuwe baan. Samen met haar jobcoach via NLW, Marika Hermans, ging Jeannette op zoek naar nieuwe kansen. Toen ze de vacature ‘Interieurverzorger’ bij Koonings vond, waren ze beide meteen enthousiast. De accountmanager van NLW, Harm Smeets, is met Jeannette mee geweest op sollicitatiegesprek. Harm was al vaker mee geweest met Jeannette, dus het was een geruststelling voor haar dat hij er bij was. Harm kon goed uitleggen waar haar interesses en haar talenten lagen.

Van interieurverzorgster naar ateliermedewerker

Eind juli was het zo ver en mocht Jeannette aan de slag bij Koonings The Wedding Palace. Ze begon met 16 uur per week als interieurverzorger, wat later werd uitgebreid naar 24 uur per week. Vanaf februari werkt ze maar liefst 32 uur in de week bij de grootste bruidsmodezaak van de wereld en is haar takenlijst goed gevuld. Zo onderhoudt ze nu contact met andere afdelingen om de vipruimte netjes te houden, schenkt ze koffie, thee en prosecco aan klanten én mag ze bij het atelier de jurken verzorgen. In het atelier is Jeannette, samen met een collega verantwoordelijk voor het strijken van de jurken, zodat ze helemaal kreukloos mee naar huis kunnen en klaar zijn voor de bruiloft. Voor deze laatste taak laat ze een lijst zien met jurken die gestreken moeten worden. Jeannette: “Ik ervaar hier geen werkdruk, maar ik moet wel zorgen dat de jurken op tijd klaar zijn. Op woensdag werk ik alleen, dus dat vergt soms extra inspanning.” Ondanks haar spierreuma vind ze het niet erg om hard te werken. Ze merkt zelfs dat ze er steeds handiger in wordt naarmate ze langer bij Koonings The Wedding Palace werkt.

Jeannette heeft in haar tijd bij Koonings al veel ontwikkeling doorgemaakt. Haar team manager Manuela is zeer tevreden over haar: “Ik ervaar de samenwerking met Jeannette als zeer prettig, we kunnen goed communiceren en we geven duidelijk aan wat de verwachtingen zijn van elkaar. Op haar werkplek is Jeannette echt in haar element, ze houdt haar werkplek netjes, maakt graag een praatje en ze doet echt haar best. Het is fijn samenwerken met haar.”

Veel variatie

Het werk bij Koonings biedt Jeannette veel variatie, wat ze erg leuk vindt. Bovendien waardeert ze haar collega’s enorm. Jeannette: “Eigenlijk vind ik alles leuk aan het werk bij Koonings. Ik denk dat elke vrouw zich hier tussen de bruidsjurken op haar plek zou voelen.”

Dat het goed gaat met Jeannette bij Koonings is wel duidelijk, ze heeft nog maar minimale begeleiding nodig vanuit NLW. Ze moedigt iedereen die nog thuis zit aan om een leuke werkplek te zoeken, eventueel in samenwerking met NLW. Jeannette hoopt nog lang bij Koonings te kunnen blijven werken, maar hier heeft ze alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ze voelt zich hier helemaal thuis: “Ik ben nu 59, hopelijk kan ik hier tot mijn pensioen blijven!”

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of werk@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.