tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Atilla Cömertoglu

Geplaatst op 24-05-2024

 

 

De weg naar werk is voor iedereen anders; neem het verhaal van Atilla Cömertoglu. Voorheen was hij werkzaam in zijn eigen pizzeria, maar na verschillende gezondheidsklachten kwam hij terecht bij NLW. Nu heeft hij zijn plek gevonden bij Schadenet in Venlo. Atilla: “Ik vind het fijn dat ik hier mijn eigen dag in kan delen.” 

Na een detachering van vier maanden is Atilla succesvol uitgestroomd. Sinds februari is hij in dienst bij Schadenet Venlo. We spreken Atilla en filiaalmanager Brian Eijkenboom, waarbij duidelijk zichtbaar is dat ze in korte tijd een goede band hebben opgebouwd.

Atilla is bij Schadenet Venlo verantwoordelijk voor het schoonmaken en wegbrengen van de auto’s en beheert daarnaast ook het magazijn: “Ik verwerk alle onderdelen die binnenkomen. Deze sorteer ik op kenteken, zodat de reparateurs alles makkelijk kunnen vinden.”

Van pizzeria naar Schadenet

Atilla heeft verschillende pizzeria’s gehad, maar 20 jaar geleden werd hij afgekeurd vanwege diabetes. Vorig jaar moest hij weer gekeurd worden door het UWV waarna hij weer aan het werk mocht. Via de gemeente Venray kwam Atilla bij NLW terecht. “Doordat ik weer structuur kreeg begon ik me ook meteen beter te voelen. Ik stond weer op tijd op, waardoor ik op tijd mijn medicatie kon nemen. Ik heb nu veel meer energie.” 

Aanvankelijk werkte Atilla op de productievloer van NLW, maar hij wilde graag wat anders doen. Accountmanager Harm Smeets vond een passende vacature bij Schadenet Venlo. Atilla was eerst onzeker of hij deze functie aankon vanwege zijn leeftijd en gezondheid, maar na een rondleiding bij het bedrijf werd hij meteen enthousiast. Naast het schoonmaken van auto’s brengt hij deze ook weg naar de garage of terug naar klanten: We werken ook voor de politie, deze auto’s moet ik dan ook wegbrengen. Je ziet dat mensen bewust zijn dat er een politie auto achter ze rijdt; de telefoons worden snel weggestopt en ik krijg bijna altijd voorrang.” 

Positieve ontwikkeling

Filiaalmanager Brian is ook tevreden met zijn nieuwe medewerker: “Ik had meteen een goed gevoel bij Atilla. De afgelopen maanden heeft hij laten zien dat dit gevoel terecht was. Hij doet zijn werk goed en valt goed in de groep. Door personeelstekort hebben we hier wat problemen met het groepsgevoel, maar Atilla heeft hier een positieve bijdrage aan geleverd.” Brian ziet een positieve ontwikkeling bij Atilla. Daarom wil hij hem ook meer verantwoordelijkheid geven: “We willen in de toekomst een eindcontrole van de auto’s gaan doen, zoals kijken of er geen lampjes branden op het dashboard, of de deuren goed sluiten en of de ramen open en dicht gaan. Deze eindcontrole wil ik door Atilla laten uitvoeren, ik denk dat hij dit wel kan.”

Atilla is NLW dankbaar dat hij een fijne werkplek gevonden heeft en hoopt, zolang zijn gezondheid het toelaat, nog lang te mogen werken bij Schadenet Venlo: “Ik heb leuke collega’s en ik vind het werk leuk om te doen. Het is gelukkig ook goed te doen met mijn diabetes.”

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of werk@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.