tekstgrootte: A - A - A

Voldoen aan Participatiewet

In de Participatiewet is vastgelegd dat er banen moeten zijn voor mensen met een lage loonwaarde. Gemeenten zijn hiervoor verantwoordelijk.

Met werkgevers is via een sociaal akkoord afgesproken dat zij mensen met een arbeidsbeperking werk bieden. In eerste instantie gaan de werkgevers dat op vrijwillige basis doen, maar als de afgesproken aantallen niet gehaald worden, gaat de overheid via wetgeving een verplichting opleggen.

Laat u door ons informeren over de verschillende mogelijkheden die er voor u zijn om te voldoen aan de afspraken uit het sociaal akkoord. Wij beschikken over alle kennis en ervaring om mensen met een arbeidsbeperking binnen uw bedrijf optimaal te laten functioneren, zonder dat u daarbij alle werkgeversrisico’s draagt.

Neem voor de mogelijkheden voor uw bedrijf vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord en denken actief met u mee.

Werken bij NLW Groep

Wij zijn al 60 jaar de organisatie die zich inzet om mensen met een arbeidsbeperking van (zo regulier mogelijk) werk te voorzien. NLW Groep biedt uitgebreide mogelijkheden, zo voorzien wij mensen van werk in bijvoorbeeld: groenvoorziening, transport en techniek. Wij doen dit in samenwerking met de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. Samen met de gemeenten en het UWV zijn wij ook partner in het Werkgevers Servicepunt Noord-Limburg. Gezamenlijk zetten wij ons in voor het vinden van werk en creëren van banen.

Bekijk hier het filmpje van het Werkgevers Servicepunt Noord-Limburg waarin in 1,5 minuut korte, maar zeer krachtige informatie wordt verstrekt over de invulling van de Participatiewet & Banenafspraak.