tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Wethouder Roy Bouten opent de Artvlaai-inpaklijn bij NLW

Geplaatst op 17-06-2021

Foto: De eerste Artvlaai wordt door bakker Ard overhandigd aan wethouder Roy Bouten.

Brievenbusvlaai niet meer weg te denken uit vlaaienland!

Heel Nederland smult van zelfgebakken vlaaien uit Horst. De vlaai van Artvlaai is inmiddels een begrip en de zaken lopen goed. Toch dacht Ard Gerards van bakkerij Gerards-Steeghs dat er nog een impuls nodig was. Inmiddels is deze impuls ingezet en landt een originele zelf te bakken Limburgse vlaai in menige brievenbus in Europa via NLW Groep.

Ambachtelijke bakker Gerards uit Horst: “Corona heeft de brievenbusvlaai weer een vlucht laten nemen en dat legt ons geen windeieren. Ik dacht echter, ik wil een blijvende impuls en zodoende heb ik samen met twee nieuwe businesskompanen extra geïnvesteerd in dit bedrijf, resultaat Artvlaai 2.0."

Samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt
"We hebben met z’n drieën alles aangepakt: het product, de verpakking en de productie geoptimaliseerd samen met de maatschappelijke werkbedrijven De Risse en NLW Groep. Wethouder Roy Bouten uit Horst aan de Maas: “een mooi product uit Limburg, iets om trots op te zijn. En al helemaal prachtig dat ook de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij de Risse en NLW een bijdrage leveren door dit product goed in te pakken en te verzenden door geheel Europa .” Ook aan de buitenkant van het product zijn er vernieuwingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe huisstijl, is er een nieuwe site en sterk verbeterde webshop, zodat bestellingen nog gemakkelijker geplaatst en handiger en sneller geleverd worden.

Deegprofessor
Een lachende Ard: “die andere twee kompanen noemen mij ook wel de deegprofessor”, ik heb nu de ruimte om nog meer aan productontwikkeling te doen, dus dat belooft veel nieuwe vlaaien in de toekomst. Broodnodig om blijvend interessant te blijven voor de afnemers.”

Particuliere en bedrijvenmarkt
De ambachtelijke bakker: “Ik heb veel vertrouwen in Artvlaai zowel op de particuliere als bedrijvenmarkt. Online particuliere bestellingen vanuit heel het land komen er veel maar je ziet nu dat ook bedrijven opzoek zijn naar nieuwe teammomenten al dan niet via Zoom of Teams. Zo heb ik al regelmatig als jurylid gefungeerd bij bedrijven die een op de leest geschoeide ‘Heel Holland bakt’ bakwedstrijd uitschreven. Zij hadden bij al het personeel een schort en een Artvlaai laten bezorgen, sloeg kei goed aan.” Artvlaai kan ook ondersteunen bij dergelijke Artvlaai-momenten door voor bedrijven ook de omliggende zaken te regelen zoals een schort, uitnodiging of voor de winnaar een originele bakkersmuts,” aldus Ard.

Het bedrijf Artvlaai
Artvlaai wordt geproduceerd met ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een echt Limburgs product bestaande uit eerlijke en ambachtelijk vlaai-ingrediënten zodat mensen thuis zelf een overheerlijke verse Limburgse vlaai kunnen bakken. Het bedrijf bestaat al sinds 2008.

Foto: Wethouder Roy Bouten in gesprek met NLW-medewerker werkzaam aan de Artvlaai-inpaklijn