tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Werken op locatie bij Dwingelflora

Geplaatst op 07-06-2021

werken op locatie Dwingelflora

Dwingelflora is een boomkwekerij in Grashoek die zich toespitst op containerteelt (het telen van planten in potten) van heide-achtigen. Zes weken lang vertrok er een team bestaande uit zeven NLW-medewerkers richting Grashoek voor het uitvoeren van oppotwerkzaamheden. Een gesprek met eigenaar Harry Verheul over maatschappelijk verantwoord ondernemen, het belang van een goede voorman en plezier hebben in je werk.

Teamwork

“De Ericaceae ofwel heide-achtingen zijn seizoensproducten en kennen per jaar twee pieken als de planten bloeien in september/oktober en in januari/februari. Voorafgaand moet een deel van de productie, namelijk de kluitplanten, handmatig opgepot worden. Op dat moment heb ik extra handen nodig en is het ideaal om een team van NLW in zetten”, aldus Verheul. “NLW zet een team in bestaande uit een vaste kern en een meewerkend voorman die het team aanstuurt. Ik zorg dat de randvoorwaarden er zijn zoals voldoende planten, potgrond en potten om mee te werken, de rest laat ik over aan Patrick; een goede C-medewerker of voorman die het team kan aansturen is essentieel!”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“De samenwerking met NLW verloopt erg prettig, er zijn korte lijnen, NLW werkt gestructureerd, kan snel schakelen en het zakelijk denken zit er echt in. Dat is niet bij alle SW-bedrijven het geval, weet ik uit ervaring! Bovendien vind ik het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Op deze manier krijgen ook mensen met een arbeidsbeperking de kans om mee te doen aan de maatschappij.”

Dankbaar

Ruim 12 jaar geleden vond Dwingelflora een partner in NLW en Harry hoopt de samenwerking nog lang te blijven voortzetten: “De medewerkers van NLW zijn prettig werkvolk, een hele vrolijke en leuke club die veel plezier heeft in het werk. Ook is het team dankbaar voor het werk dat ze doet en dat is fijn. Al ben ik vaak ook weer blij als het team huiswaarts gaat en de rust is wedergekeerd”, voegt hij lachend toe.