tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Walter van Hoek naar de top voor KIKA

Geplaatst op 29-04-2021

Bij NLW kennen wij Walter van Hoek (afdelingsmanager) als een bezig baasje, op het werk maar ook daarbuiten. Walter: “De mensen die mij kennen weten dat ik constant op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. Daar ik erg begaan ben met kinderen die de verschrikkelijke diagnose kanker hebben gekregen ben ik voornemens om me in te zetten voor KiKa, en wel door in juli 2021 de Mont Blanc te gaan beklimmen. Het onderstaande verhaal heeft hierin zeker een rol gespeeld”.

Marscha, Zoë en Dex

Marscha is moeder van tweeling Zoë en Dex. Zoë en Dex kregen beiden de diagnose retinoblastoom (oogkanker). Zoë heeft ‘geluk’ dat het zich alleen in haar rechteroog ontwikkelde. Dex daarentegen had een uitzaaiing naar zijn hersenen waardoor hij de strijd tegen kanker helaas niet heeft kunnen winnen. “Kinderen horen buiten te spelen en niet doodziek in een ziekenhuis bed te liggen. Kan jij nog lekker slapen bij de gedachte dat jaarlijks 125 van deze kinderen uiteindelijk ook nog eens sterven aan kanker? Ik kan het niet en ga daarom dit avontuur aan”, aldus Walter.

Naar de Top voor Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. In 2011 kwam een groep vrijwilligers bij elkaar met maar één doel, in actie komen voor kinderen met kanker. De groep had een gezamenlijke passie voor (of nieuwsgierigheid naar) de bergsport en al gauw werd een klimexpeditie op touw gezet onder de naam: Naar de Top voor KiKa. Naar de Top voor KiKa begon met de droom om eigen grenzen te verleggen in de bergen voor een doel dat jezelf overstijgt, namelijk genezing van kinderen met kanker! In 6 jaar tijd heeft Naar de Top voor KiKa met alle deelnemers ruim €755.000 opgehaald! 

Bergbeklimmen en NLW

Walter: “Het gaat een pittige uitdaging worden, conditioneel maar vooral de hoogte en het daarmee gepaarde lage zuurstofgehalte gaat zwaar worden. Ik zou niet de eerste klimmer zijn die moet opgeven vanwege hoogteziekte”. Maar van opgeven is vooralsnog zeker geen sprake. Walter is een doorzetter en wil koste wat het kost op 18 juli aanstaande de top van de Mont Blanc bereiken. “Ik zie met mijn avontuur vergelijkingen met medewerkers van NLW: zij kunnen er als een berg tegenop zien om buiten de deuren van NLW op een passende werkplek te gaan werken. Ik ben ervan overtuigd dat met het treffen van goede voorbereidingen en met de juiste mindset iedereen zijn of haar berg kan beklimmen!”

Doneren

Ook dit jaar staat geld inzamelen in Naar de Top voor KiKa centraal. Doel is om dit jaar minimaal € 50.000,- op te halen. De teller staat op dit moment op € 32.000,- dus er is nog een weg te gaan. Wil jij een bijdrage leveren? Dat kan via:

www.actievoorkika.nl/waltervanhoek

Walter legt zijn weg naar de top voor KiKa vast in een vlog. Dit kun je volgen via het YouTubekanaal van NLW. Wordt vervolgd!