tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Hoe een sterk betrokkenheidsgevoel zorgt voor kwaliteit

Geplaatst op 06-09-2021

Wat zo bijzonder is aan onze medewerkers? Dat ze buitengewoon betrokken zijn bij het gehele productieproces. Ze willen het allemaal zo goed mogelijk doen en ze controleren elkaars werk. Rolt er weer een goed product van de band? Dan zijn ze ongelooflijk trots. En dát is precies de kracht van NLW. Wij sturen aan op het betrokkenheids- en saamhorigheidsgevoel onder onze medewerkers. En dat heeft positieve effecten op de kwaliteit van de productie. Hoe? Je leest het in dit artikel. 

Onze werkplaats wordt een dependance

Het woord ‘klant’ komt eigenlijk niet voor in ons woordenboek. Wij noemen onze opdrachtgevers liever ‘partners’, omdat we écht willen samenwerken. Sterker nog: wij worden een (tijdelijk) onderdeel van het partnerbedrijf. En dat gaat best ver: wij passen onze werkplaats aan zodat dit een dependance wordt van onze partner. We creëren de uitstraling van het bedrijf door het ophangen van bedrijfsvlaggen en visuals. Onze medewerkers dragen zelfs werkkleding met het merklogo. Dat versterkt het betrokkenheidsgevoel. 

Écht samenwerken 

Je kunt je voorstellen dat die betrokkenheid een positief effect heeft op de onderlinge werksfeer. De motivatie is enorm onder onze medewerkers. Iedere dag zet iedereen zijn of haar beste beentje voor. Alles om zo goed mogelijk werk te leveren en zo min mogelijk fouten te maken. Zie je die trotse gezichten al voor je? 

We zorgen ervoor dat iedereen een aandeel heeft binnen het productieproces door de verschillende werkzaamheden op te knippen in stukjes. Op die manier draagt iedereen zijn steentje bij en wordt ieders talent volop benut! 

Procescontrole

Dat de werkzaamheden binnen een productielijn opgeknipt worden, heeft nog een groot voordeel: de medewerkers controleren het product steeds. Daarnaast maken we gebruik van mallen, eenvoudige handleidingen, pictogrammen of foto’s. Op die manier houden we alle taken zo concreet, afgebakend en eenvoudig mogelijk en is de kans op productiefouten erg klein. 

Onze machines controleren de boel nog eens extra. Onze technisch engineer ontwerpt en bouwt alle installaties zelf, waardoor ze perfect afgestemd zijn op de vraag van onze partner. Bijkomend voordeel is dat deze machines zo ontwikkeld zijn dat mensen met een arbeidsbeperking deze makkelijk en veilig kunnen bedienen. Dit draagt bij aan meer efficiëntie en het laag houden van de kosten voor onze partners.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.