tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Kawa Ismaël

Geplaatst op 18-02-2021

Het verhaal van Kawa Ismaël

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Kawa Ismaël. De uit Syrië afkomstige Kawa woont ruim 4 jaar met zijn familie in Venray. Drie jaar geleden kwam Kawa via gemeente Venray in beeld bij NLW Groep. Hij deed op verschillende externe locaties werkervaring op. Toen er een vacature als bijrijder bij kringloopwinkel 2Switch in Venray voorbij kwam, greep Kawa deze kans met beide handen aan. Mede dankzij zijn enthousiasme en actieve inzet stroomde hij per 1 februari vanuit een ontwikkeltraject bij NLW door naar een reguliere baan bij 2Switch. Kawa: “Ik wil graag bij 2Switch blijven, we werken hard, drinken gezellig koffie samen, hebben respect voor elkaar en helpen elkaar”.

Van werken in groepsverband tot individuele detachering

Bij zijn aanstelling bij NLW werd Kawa in groepsverband ingezet bij diverse bedrijven in de regio Venray. Zo deed hij werkervaring op en leerde hij werknemersvaardigheden. Sandra Yeardley (participatieconsulent NLW Groep en accountmanager Werkgevers Servicepunt) stelde Kawa vervolgens voor bij 2Switch in Venray voor de functie van bijrijder, waar hij op detacheringsbasis werd aangesteld voor de periode van 6 maanden. Na een ontwikkeltraject bij NLW stroomt Kawa nu succesvol uit naar een reguliere baan. Als bijrijder gaat Kawa mee met op de vrachtwagen bij het ophalen en bezorgen van gebruikte producten. Daarnaast helpt Kawa mee met diverse klusjes in de winkel en in het magazijn.

Toegevoegde waarde voor 2Switch

Achter kringloopwinkel 2Switch gaat een bedrijf met meerdere vestigingen en ruim 700 medewerkers schuil; mensen die om verschillende redenen extra begeleiding nodig hebben. Deze diverse groep medewerkers wordt begeleid door een kleine groep vaste medewerkers, bijgestaan door enthousiaste vrijwilligers. Marjo Teeuwen is vestigingsmanager in Venray en zeer te spreken over Kawa: “Kawa is een prettige en gezellige collega. Hij werkt keihard als bijrijder, helpt mee in het magazijn en in de winkel gaat hij goed in gesprek met klanten.” Op dit moment zijn de winkeldeuren vanwege de coronamaatregelen gesloten en heeft Kawa een uitdaging aan het schilderen van een winkelmuur in een vrolijke, oranje kleur. Eén ding weet hij heel zeker: bij 2Switch is hij op zijn plek!

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.