tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Ewelina Chudzinska

Geplaatst op 25-03-2021

Het verhaal van Ewelina Chudzinska

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Ewelina Chudzinska. De uit Polen afkomstige Ewelina kwam drie jaar geleden via Gemeente Horst aan de Maas in beeld bij NLW Groep en deed op verschillende externe locaties werkervaring op. Toen Werkgeversservicepunt Midden-Limburg haar bij Raedts in Venray voorstelde voor de functie van facilitair medewerkster, twijfelde ze geen moment en zei enthousiast ‘ja’. Mede dankzij haar enthousiasme stroomde Ewelina vanuit een ontwikkeltraject bij NLW door naar een functie bij Raedts. Ewelina: "Bij Raedts werd ik hartelijk welkom geheten en zij doen er alles aan om de integratie zo goed mogelijk te laten verlopen".

Toegevoegde waarde

Raedts is bij velen bekend als bouwbedrijf maar richt zich tegenwoordig meer op service, onderhoud, verbouwingen, renovatie en beheer van gebouwen voor de professionele opdrachtgevers. De focus ligt op vast opdrachtgeverschap, waarbij klanttevredenheid centraal staat. Daarbij is Raedts een bedrijf met een maatschappelijke mindset. Dit uit zich in aandacht voor mensen, zowel klanten als medewerkers. Twintig uur per week voert Ewelina haar takenpakket uit dat onder andere bestaat uit schoonmaken, koffie en fruit aanvullen en boodschappen doen. Dit doet ze zowel op de locatie van Raedts in Venray als in Venlo. "Ik weet wat mijn taken zijn en mag dit in mijn eigen tempo uitvoeren. Dat vind ik fijn en is belangrijk voor mij". Collega Yvette geeft aan: "Ewelina is een leuke collega en een waardevolle toevoeging aan ons team". De taalbarrière maakt het af en toe lastig voor Ewelina, goed Nederlands leren praten is dan ook een belangrijk doel voor haar. Om haar op weg te helpen krijgt ze via de gemeente hulp aangeboden in de vorm van een Taalcoach die iedere week langskomt om met haar te oefenen.

Toekomst

Ewelina: "Er is een hele goede sfeer bij Raedts, mijn collega's zijn aardig en helpen me. Ook begeleiden ze me in het beter leren van de Nederlandse taal en nemen boekjes voor me mee die ik kan lezen". Op de vraag wat de wensen en dromen van Ewelina zijn voor de toekomst is ze heel stellig: "Ik hoop hier zo lang mogelijk te blijven!"

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.