tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Erepenning voor Brahim Ait-Elhayali

Geplaatst op 29-04-2021

Agelopen maandag 26 april ontving medewerker van Afdeling Talent Plus, Brahim Ait-Elhayali, uit handen van burgemeester Luc Winants de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De erepenning is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden. Het is de eerste keer dat deze penning binnen de gemeente Venray wordt uitgereikt en kwam voor Brahim als een volslagen verrassing. Vanuit NLW mocht directeur Rob Schmitz getuige zijn van deze bijzonder feestelijke gebeurtenis.

Op vrijdag 6 maart 2020 einde van de middag redde Brahim Ait-Elhayali het leven van zijn buurman door hem uit een brandende woning te halen. Brahim rook een brandgeur en ging gelijk bij zijn buurman kijken. Ondanks de vlammen en veel rook aarzelde hij niet en ondernam hij actie door zijn buurman, die bewusteloos was, naar buiten te trekken. Voor deze heldendaad ontvangt Brahim de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in Brons. Hij heeft snel en kordaat gehandeld, ondanks het reële en acute gevaar voor eigen leven en heeft zich daarmee op buitengewone wijze ingezet voor de medemens.

De Erepenning is een Koninklijke Onderscheiding voor moed, beleid en zelfopoffering en is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden.

Bekijk hier de video van Peel en Maas Venray.