tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Start activeringsinitiatief in samenwerking met gemeente Peel en Maas

Geplaatst op 13-07-2020

‘Blijf in beeld en ontwikkel je sterk’!


NLW Groep en de gemeente Peel en Maas hebben de handen ineen geslagen en een initiatief ontwikkeld om kandidaten uit de Participatiewet op een laagdrempelige wijze een dag- en werkstructuur te bieden.

Iedereen heeft zijn/haar Coronaverhaal. Gemeente Peel en Maas heeft daarbij opgemerkt dat verschillende mensen die ze begeleiden vanuit de Participatiewet thuis zijn komen te zitten en daardoor stil zijn komen te staan in persoonlijke ontwikkeling en het gevoel van eenzaamheid en ‘het er alleen voor staan’ groeit. De arbeidsmarkt en toeleidingsmogelijkheden bieden immers minder kansen en het uitgangspunt ‘we blijven zo veel mogelijk thuis’ maakt dat er veel minder verwachtingen liggen.

Reden voor NLW Groep en de gemeente Peel en Maas om de handen ineen te slaan en een initiatief te ontwikkelen met als doel deelnemers op een laagdrempelige wijze een dag- en werkstructuur te bieden door samen taken te verrichten zonder prestatiedruk én weer sociale contacten te hebben. Tegelijkertijd worden potenties meer duidelijk en ontstaat er extra synergie in de samenwerking tussen NLW Groep en gemeente Peel en Maas.

Aan de slag

Drie dagen per week steken maximaal 13 deelnemers de handen uit de mouwen in de hiervoor ingerichte ruimte binnen NLW Panningen. Per deelnemer wordt bekeken wat passend is qua deel te nemen aantal dagdelen per week. De deelnemers worden hier begeleid door medewerkers van Gemeente Peel en Maas en vanuit NLW Groep door Lou Meurs, met ondersteuning van Gerda van Hout.

Vanaf maandag 6 juli jongstleden zijn de eerste deelnemers aan de slag gegaan met diverse taken. Het aanbod van taken wordt daarbij afgestemd op het niveau van de deelnemer en bestaat onder andere uit eenvoudige assemblagewerkzaamheden en het vervaardigen van mondkapjes. De eerste tussenevaluatie was vanuit gemeente zijde én NLW zijde positief. Zo zijn er al deelnemers doorgestroomd naar een werkplek bij DHL en naar een reguliere baan!

Doorstromen

Naar gelang behoefte en mogelijkheden van de deelnemer blijft deze enkele weken tot enkele maanden werkzaam binnen de deuren van NLW, tot er een passende vervolgstap concreet kan worden gemaakt (denk aan terug naar school, een werkstage of een vorm van betaalde arbeid bij een ander bedrijf).