tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Het verhaal van Maher Issheibar

Geplaatst op 01-12-2020

Maher Issheibar

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Maher Issheibar. Maher is afkomstig uit Syrië en woont sinds november 2017 met zijn vrouw en 6 kinderen in Panningen. Twee maanden geleden kwam Maher via een regulier werktraject van gemeente Peel en Maas bij NLW Groep terecht. Hij kreeg hier een proefplaatsing in het magazijn aangeboden met het doel door te groeien tot volwaardig allround magazijnmedewerker. Inmiddels heeft hij de certificaten voor heftruckchauffeur en reachtruckchauffeur behaald en vergaat het hem zo goed dat hij onlangs een contract tekende bij NLW. Maher: “Ik wil graag bij NLW blijven, ik voel me hier veilig en ben blij hier te werken”.

Op zoek naar werk

Toen de familie Issheibar vanuit Syrië naar Nederland kwam spraken zij uiteraard geen woord Nederlands, dat maakte het vinden van werk lastig. Maher: “Het goed spreken van Nederlands is een voorwaarde voor het vinden van werk. Ik doe erg mijn best dit goed te leren”. Via gemeente Peel en Maas kwam Maher in contact met NLW Groep. Participatieconsulent Elmira Rakhmankulova stelde hem naar aanleiding van de vacature allround magazijnmedewerker voor aan de meewerkend voorman van de afdeling. Ondanks dat Maher onervaren is als magazijnmedewerker kan hij door middel van extra begeleiding op een reguliere werkplek aan de slag. Elmira: “Wij gunnen Maher deze kans omdat we geloven dat hij hier op de goede plek zit”.

Magazijn

Als magazijnmedewerker verricht Maher alle voorkomende werkzaamheden: het laden en lossen van producten die binnenkomen of producten die gereed zijn en geleverd kunnen worden. Ook het orderpicken van diverse materialen, onderdelen en producten behoort tot zijn takenpakket. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van een heftruck of een reachtruck. Het samenwerken met zijn collega’s gaat hem goed af, hij wordt geaccepteerd door zijn collega’s en ze doen hun best om hem daar waar nodig te ondersteunen. Omdat er op de werkvloer vaak gesproken wordt in vaktermen, krijgt Maher les van een taalcoach die iedere week enkele uren met hem oefent.

Bekend verhaal

Mocht je je naar aanleiding van dit verhaal afvragen: “Komt me dit niet bekend voor?” Dat kan! In 2018 stond het gezin Issheibar centraal in de documentaire Thuisland. De film van documentairemaker Ruud Lenssen volgt de eerste zes maanden van de familie Issheibar in Panningen en de inspanningen van mensen uit de gemeenschap die de familie op weg helpen. Het doel van het project, waarbij ook een fototentoonstelling hoorde, werd gefinancierd door gemeente Peel en Maas en had als doel de integratie van vluchtelingen te bevorderen door meer begrip te kweken onder inwoners.

Meer informatie

Ben je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478 - 552 353 of mobiliteit&talent@nlw.nl. Wij staan je graag te woord en denken actief met je mee.