tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Gemeenteraden unaniem akkoord met strategische koers NLW

Geplaatst op 18-12-2020

De gemeenteraden van de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas hebben unaniem ingestemd met de strategische koers NLW voor de komende 10 jaar.

Bij NLW werken mensen die om allerlei redenen het zelfstandig niet redden op de arbeidsmarkt en daarin ondersteuning nodig hebben. Aangesloten gemeenten kunnen gebruik maken van de diensten van NLW, niet alleen voor de uitvoering van de Wsw, maar ook voor de Participatiewet. Ook blijft NLW Groep haar expertise inzetten en verder uitbouwen voor andere partners in de regio zoals bedrijven, UWV en andere gemeenten.

Intensieve voorbereiding

Na 5 jaar ervaringen met de Participatiewet kan NLW beoordelen welke aanpakken kansrijk zijn en welke minder. De koers is tot stand gekomen na een interactief proces waaraan veel verschillende partners een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Voorzitter Anne Thielen: “NLW heeft de afgelopen jaren aangetoond een betekenisvolle en waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het gemeentelijk arbeidsmarktbeleid en met deze nieuwe koers zal het bedrijf nog waardevoller worden voor de gemeenschap”.

Toekomstbestendig

In 2021 wordt de strategische koers stapsgewijs ingevoerd. Dat wordt gedaan aan de hand van een aantal projecten die nodig zijn voor de doorontwikkeling van NLW. Onder leiding van Rob Schmitz wordt de koers voor de toekomst geïmplementeerd in de organisatie.