tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Succesverhaal

Geplaatst op 06-03-2018

Waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking, dat is waar NLW Groep voor staat. Wij werken nauw samen met gemeenten en werkgevers om iedereen optimaal en duurzaam te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Wij voeren de (voormalige) Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit voor de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. Daarnaast zijn wij voor deze gemeenten een professionele partner bij het uitvoeren van de Participatiewet. Regelmatig worden wij door deze gemeenten ingeschakeld om vanuit onze expertise een bijdrage te leveren aan trajecten van kandidaten. Een samenwerking waar we trots op zijn en waaruit mooie succesverhalen tot stand komen.

[lees verder onder de foto...]

Successen maak je samen
Hoe die succesverhalen in de praktijk tot stand komen? We geven een mooi voorbeeld. Bij de gemeente Horst aan de Maas liep zo’n 1,5 jaar geleden een traject met een kandidaat waarbij NLW Groep werd ingeschakeld. Het uitgangspunt in deze samenwerking was het in kaart brengen van de mogelijkheden van de kandidaat en het toetsen van zijn competenties. Ruim een maand heeft de kandidaat op onze productielocatie in Venray gewerkt. In die periode heeft een van onze participatieconsulenten de mogelijkheden en competenties van de kandidaat goed in beeld gebracht. Ook is in die periode duidelijk geworden dat buiten werken ‘in het groen’ een passende uitdaging is voor deze kandidaat. En dus zochten we contact met groenbedrijf Dolmans Monsdal (Limburg Noord); een van onze samenwerkende partners.

Werk voor iedereen
NLW Groep en Dolmans Monsdal werken samen om mensen met een arbeidsbeperking of (tijdelijke) achterstand tot de arbeidsmarkt zo maximaal mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Het gaat dan om een baan in een zo regulier mogelijke werkomgeving, waar iemand zijn kwaliteiten goed kan benutten en gelukkig is. Zo ook in dit geval. Dolmans Monsdal heeft de kandidaat een kans geboden om zichzelf te bewijzen. Na een maand stage concludeerden we dat de kandidaat het naar zijn zin heeft bij Dolmans Monsdal en er voor hem binnen het bedrijf nog wel stappen te maken zijn. Stappen om ervoor te zorgen dat hij uiteindelijk helemaal op zijn plek zit en gelukkig is. En dus werd de stageperiode van de kandidaat succesvol afgerond en mocht hij aan het werk. Al vrij snel maakte de kandidaat op advies van de meewerkend voorman de overstap naar een grotere werkploeg en mocht hij zich naast ‘groen’ werkzaamheden (haagjes knippen, groen vegen) steeds meer bezig houden met ‘grijs’ werkzaamheden (straten maken, onderhoud straatmeubilair, bewegwijzering e.d.). Uiteraard ook een grote en mooie stap wat betreft zijn persoonlijke ontwikkeling.

Vast dienstverband
Al met al zijn trajecten als deze, intensieve periodes voor alle betrokken partijen. Het geeft dan ook veel voldoening als deze trajecten op een succesvolle manier worden afgerond. Dat de inzet van de kandidaat als erg positief wordt ervaren bij de werkgever, blijkt uit de stappen die hij al vrij snel heeft mogen maken. Helemaal mooi is het dan ook om te vermelden dat het traject inmiddels door alle partijen succesvol is afgerond en de kandidaat per 1 februari jl. is voorzien van een vast dienstverband bij Dolmans Monsdal. De kandidaat kan op den duur dan volledig in eigen levensonderhoud voorzien met geen of minimale uitkering. Een samenwerking en een mooi resultaat om trots op te zijn!

Participatiewet
Iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Met de Participatiewet wil het kabinet bereiken dat zoveel mogelijk mensen deelnemen (participeren) aan werk. De uitvoering ligt grotendeels bij gemeenten. Zij verzorgen regelmatig directe plaatsingen voor kandidaten. Waar nodig betrekken de gemeenten ook andere partijen, die hierin iets kunnen betekenen, bij de trajecten. Partijen zoals NLW Groep; hét maatschappelijk werkbedrijf voor sociaal-maatschappelijke werkgelegenheid in de regio Noord-Limburg West. Wij voeren activiteiten uit die met name gericht zijn op het in kaart brengen van de mogelijkheden van de kandidaat en het toetsen van zijn/haar competenties. Ook bieden wij diverse varianten van werk aan, zowel binnen de eigen bedrijven als daarbuiten. Deze varianten variëren van arbeidsmatige dagbesteding, beschut werken tot regulier werken, zowel individueel als in groepsverband. Deze diversiteit faciliteert de eventuele groeipotentie van de kandidaat. Verdere ondersteuning van de groeipotentie van de kandidaat kan NLW Groep in samenwerking met opleidingsinstituten aanbieden. Samen met de gemeenten en het UWV zijn wij ook partner in het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. Gezamenlijk zetten wij ons in voor het vinden van werk en creëren van banen.

Meer informatie
Bent u na het lezen van dit succesverhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor u of uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478-552 353 of mobiliteit&talentontwikkeling@nlw.nl. Wij staan u graag te woord en denken actief met u mee.