tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Succesverhaal Diana van der Heijden

Geplaatst op 23-11-2017

Succesverhalen zijn vaak de mooiste verhalen om te delen, neem het verhaal van Diana van der Heijden (foto links). Diana werkt sinds eind 2016 met heel veel plezier op detacheringsbasis bij Wauw speciaal voor jou in Heide. Wauw speciaal voor jou biedt zorg en begeleiding voor kinderen met een bijzondere hulpvraag. Dat Diana het helemaal naar haar zin heeft bij dit bedrijf, dat blijkt uit het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar huidige werkgever, haar collega’s en haar werkzaamheden. En ook Anke Hurkmans (foto rechts), initiatiefneemster van Wauw speciaal voor jou, is erg te spreken over de samenwerking met, de door het maatschappelijk werkbedrijf NLW Groep gedetacheerde, Diana. 

[lees verder onder de foto]

Een zo regulier mogelijke werkplek
Toen Diana aan het eind van de zomer in 2016 haar vorige detacheringsplek wegens faillissement moest verlaten, besloot ze direct de stoute schoenen aan te trekken en op haar Facebook-pagina een oproep te plaatsen waarin ze aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe detacheringsplek. Terug naar NLW Groep was volgens haar geen optie. Ondanks haar arbeidsbeperking wil Diana namelijk niets liever dan werken op een zo regulier mogelijke werkplek en zich als een reguliere werknemer voelen, zoals ze dat op eerdere detacheringsplekken ook al heeft mogen ervaren.

Een eerlijke kans voor iedereen
Eenmaal het bericht geplaatst, kreeg Diana al vrij snel reacties vanuit haar eigen kennissenkring, zo ook van Anke Hurkmans. Anke: ‘’Ik geloof in de krachten en kwaliteit van de mens en vind dat iedereen een eerlijke kans verdient, dus ook Diana. Wat ik precies voor haar zou kunnen betekenen, wist ik op dat moment nog niet, maar we zouden samen vast iets kunnen bedenken wat voor ons beide meerwaarde biedt. Daar was ik ook direct heel eerlijk over. Beloftes doen die je niet waar kunt maken, daar heeft niemand iets aan.’’ Zo gezegd, zo gedaan. Met behulp van Sandra Yeardley, Diana’s participatieconsulent bij NLW Groep, ging Diana het gesprek aan met Anke en is er uiteindelijk besloten een nieuwe commerciële functie te creëren bij Wauw speciaal voor jou. Voor Anke een mooie kans om haar bedrijf op de kaart te (laten) zetten en voor Diana een leuke uitdaging binnen het vakgebied waarin ze al een aantal jaren actief is: communicatie. 

‘’Ik heb mijn plekje gevonden’’
Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en is Diana echt onderdeel van het team van Wauw speciaal voor jou. Anke: ‘’Bij ons mag je zijn wie je bent. En Diana bewees al snel dat ze met haar kennis en kunde, maar ook als persoon zijnde, meerwaarde biedt voor ons bedrijf. Ik ben erg blij dat ze op deze manier haar plekje heeft gevonden.’’ Diana: ‘’Dat ik mijn plekje heb gevonden is een ding wat zeker is. Met werkzaamheden die variëren van het ontwikkelen van de maandelijkse nieuwsbrief, het bijhouden van social media tot het organiseren van allerlei activiteiten, zoals het 10-jarig bestaan van Wauw speciaal voor jou in 2018, ga ik iedere dag opnieuw met heel veel plezier naar mijn werk toe.’’ Tevreden voegt Anke toe: ‘’Dus een arbeidsbeperking of niet, ik vind dat iedereen op basis van zijn of haar krachten en kwaliteiten een eerlijke kans verdient. Ik hoop dan ook dat er veel succesverhalen als dat van Diana mogen volgen. Samen moeten we het doen.’’

Meer informatie
Bent u na het lezen van dit succesverhaal nieuwsgierig geworden wat NLW Groep voor u of uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u meer weten over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op: 0478-552 353 of mobiliteit&talentontwikkeling@nlw.nl. Wij staan u graag te woord en denken actief met u mee.