tekstgrootte: A - A - A

Deel via

Nationale Ombudsman bezoekt NLW

Geplaatst op 14-11-2023

De Nationale Ombudsman bezocht sociaal ontwikkelbedrijf NLW in Noord-Limburg. In de afgelopen weken maakte de Ombudsman een 'Limburgtour' en bezocht verschillende bedrijven en instellingen in de provincie. De taak van de Ombudsman is het onderzoeken van klachten van burgers over de overheid. Om inzicht te krijgen in de ervaringen van medewerkers bij sociaal ontwikkelbedrijven en hoe zij worden geholpen bij het vinden van passend werk, luisterde de Ombudsman naar de verhalen van medewerkers van NLW.

Namens NLW; teamleider Peter van Moorsel (links), medewerker Hajrija Adrovic (midden links), directeur Ward Verkuylen (midden) en Anne-Marie Peeters (rechts).

Om een zo representatief mogelijk beeld te krijgen, spraken zij met een doelgroepmedewerker die werkzaam is op een productielocatie van NLW, haar leidinggevende, de teamleider arbeidsontwikkeling, een jobcoach en de directeur van NLW. Ook liepen zij langs verschillende werkafdelingen en gingen ze in gesprek met de medewerkers.

NLW liet aan de Ombudsman drie korte filmpjes zien waarin werd getoond hoe het bedrijf op verschillende manieren bijdraagt aan de arbeidsmogelijkheden van de medewerkers. Dit gebeurt voornamelijk bij reguliere bedrijven en instellingen in Noord-Limburg, en indien nodig, bij NLW zelf.

De Ombudsman reageerde positief op de ontmoetingen met de medewerkers en kreeg hierdoor een beter beeld van de mogelijkheden en dilemma’s waar sociaal ontwikkelbedrijven in Nederland mee te maken hebben. Bijvoorbeeld over de moeizame instroom van nieuwe cliënten en de lastige keuzes waar gemeenten voor staan. Ook werd de niet-aflatende inzet van de arbeidsontwikkelbedrijven benadrukt om het beste resultaat te bereiken voor hun medewerkers.


Het verhaal van Jacqueline, gedetacheerd via NLW bij Doing Goods

Het verhaal van Hajrija, werken bij NLW Groep Unicover

Het verhaal van Rob, via NLW nu in dienst bij de politie.